אודות העמותה
לידה זו צומת רבת השפעה על החוסן המשפחתי והקהילתי, ועל התפתחות הדור הבא.
אנחנו כאן כדי לתמוך, לעודד, לרתום שותפים ולהוביל עשייה לטובת אבות ואמהות בשלבים סב-לידתיים, מתוך הכרה בחשיבותה של תחילת החיים עבור התינוקות וההורים.
הפוטנציאל האנושי מתממש בתוך חלון הזדמנויות שפתוח לרווחה משלב הריון – לידה ושנת החיים הראשונה של התינוק. השקעה בראשית החיים היא הצעד הבא המתבקש.
הכנה, ליווי ותמיכה להורים מהרגע הראשון תאפשר מודעות, בחירה והורות מיטיבה ורפלקטיבית. התערבות חיובית ותומכת ברגעי ההתחלה תשפיע ותסייע לכולנו לממש את הפוטנציאל האנושי שלנו לאהוב, לסמוך, לפתח אינטילגנציה רגשית גבוהה ואף לתרום ליצירת קהילות בריאות.
"אם ילדיה של הקהילה חשובים לה עליה לטפח את הוריהם"
-בולבי-
עמותת אמהות למען אמהות החלה לפעול בשנת 2021, בכדי לשנות לטובה ולפעול למען תמיכה מירבית בתקופת תחילת החיים עבור הורים ותינוקות בישראל.
אודות העמותה
דבר המנהלת
"אמר רבי יוחנן: ג' מפתחות בידו של הקב"ה שלא נמסרו ביד שליח, ואלו הן: מפתח של גשמים, ומפתח של חיה, (=יולדת) ומפתח של תחית המתים". (תענית ב, ע"א)
שלושת המפתחות האלו שהוזכרו ע"י חכמינו קשורים לשורש החיים שלנו, בתחילתם, הוויתם ואחריתם.
כל זוג שמבקש להביא חיים לעולם מרגיש ומבין שיחד עם כל ההשתדלות והרצון, ישנו מימד שאינו תלוי בנו, כוח נסתר של חיים שמגדיר ומכוון מי יוולד למי, ומתי.
יחד עם זאת, מרגע הלידה – כל כך הרבה תלוי בנו. כל כך הרבה אנחנו יכולים וצריכים לעשות,
על מנת לרפד את הדרך עבור התינוק, לחזק ולתמוך באשה היולדת ובזוג ההורים הטרי שמרחבי חייו הם האדמה שעליה ובתוכה צומח, מתייצב, מתחזק ומתפתח ילדם המשותף, והדור הבא של כולנו.
מהרגע שבו הפכתי לאם השתנו חיי לבלי היכר.
עוצמות של כוחות, רגשות, אחריות ואהבה מילאו אותי, ועד היום הם הגורמים העיקריים להתפתחות ולגדילה שלי יחד עם ילדיי. כשהחיים עוברים דרכנו ההבנה שאנחנו מחוברים מתבקשת מאליה, ומביאה איתה את הרצון להיות ולעשות עבור כולם.
אני מאמינה שיש לנו כהורים, כקהילות, וכתרבות אנושית – כוחות עצומים ליצור רשתות ביטחון שמבוססות על לב פתוח, עיניים רגישות ורואות, יחד עם ידע מתקדם, כלים מקצועיים ותקציבים, בכדי להבטיח התחלה טובה לחיים עבור כל זוג ותינוק בארץ.
זו אחריות שלנו – להגיד מה חסר ולתקן. המציאות כיום בישראל -שיולדת נשארת לבד אחרי הלידה, גם כשמערך החיים שלה אינו קיים / תומך, מוכרחה להשתנות. זו מלאכת אהבה שכולנו יחד מסוגלים לה,
ובשביל זה אנחנו כאן.
מוזמנים להיות בקשר ולהצטרף אלינו,
באהבה, סמדרי.
מי אנחנו
צוות העמותה
סמדר ברנד
מנהלת פעילות העמותה
נשואה באושר ואמא לחמישה. בעלת תואר בחינוך, הוראת מחול ויצירה, דולה וגניקוסופית. מלווה תהליכי גופנפש עם נשים במעטפת ההולדה קרוב ל-15 שנים. הקמתי וריכזתי סניף אם לאם במוא"ז מטה בנימין. מאמינה שהחיים הם נס שכדאי לחבק בשתי ידיים ואוהבת התחלות.
פז רענן
מנהלת מקצועית של תכנית "אם לאם"
מדריכת הורים ומשפחה.
מנחה קבוצות להורות ומשפחה.
תרפיסטית באומנות.
מפתחת , יוזמת ומנהלת מודל לתמיכה באימהות לאחר לידה-
"אם לדרך" משנת 2010 ברשות העירונית כפר סבא.
אלה גרמזה
רכזת הדרכה
בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה וקוגניציה, ותואר שני בעבודה סוציאלית.
בעלת נסיון עשיר ומגוון בליווי תהליכים משני חיים ובניהול פרויקטים במגזר השלישי.
עבדה בין היתר עם נשים במשברי חיים, מטופלים ומטופלות במרפאות בריאות הנפש, בני ובנות נוער, הורים וכן אוכלוסיות מודרות ומעוטות הזדמנויות.
נשואה ואמא לשתי בנות.
קרן לוי- קלמנוביץ
רכזת תפעול ושותפויות
נשואה לדביר ואמא לאורי,עמית ואילון. בעלת תואר בכלכלה ומנע"ס. לאחר מס' שנות עבודה בחברת היי-טק ביצעתי הסבה ועבדתי כמורה שיקומית לפעוטות עם עיוורון ולקויות ראייה בעמותת אלי"ע.
במקביל ריכזתי בהתנדבות את סניף אם לאם בשוהם במשך שנתיים וחצי.
מאמינה בכל נימי נפשי בעשייה של העמותה ובחשיבותה ותרומתה לכלל החברה.
ועד מנהל
מיכל ש.צדוק
בוגרת תוכנית צוערים לשירות המדינה, בעלת שני תארים שניים במדיניות ציבורית ומנהל עסקים, שימשה בעברה כיועצת למנכלית משרד החינוך, מנכלית המרכז להעצמת האזרח, וכיום היא סגנית ראש אגף בכיר דיור ציבורי במשרד השיכון
שירה כץ
בעלת תואר שני בניהול מלכרים, תעודה בניהול משאבי אנוש ובגישור. עבדה בתפקידי ניהול במסגרות חינוך ובתכנית הלאומית לילדים ונוער בסיכון, וכמנהלת תחום חט"ב במרכז לחינוך סייבר, קרן רשי. כיום,מנהלת תכנית ישובים במעברים, לישובי העוטף. משמשת במילואים כקצינת אוכלוסיה בפיקוד העורף.
איריס קריא
סמנכ"לית שיווק וחברת הנהלה, מכללת סמינר הקיבוצים.
נועה עוזיאל
מרפאה בעיסוק עם ניסיון בהתפתחות הילד. ממונה על הדרכה ופדגוגיה במעונות היום – עיריית י"ם.
חברות העמותה
מרשה קייטס
פרופ' אמריטוס במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים. מחקריה מתמקדים בהורות ובהתפתחות הילד. היחסים ההדוקים בין הורות לבריאותם הנפשית והגופנית של ילדים הניעו את הקמתה של תוכנית אם לאם בשנת 2000.
מרים שריקי
בעלת תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית, רכזת ב"אם לאם" ירושלים מהיום הראשון. מרים חקרה הבדלים בין התנהגות אמהית ואבהית במהלך התקופה שלאחר לידה והעריכה תוכניות התערבות חדשות עבור ילדים עם בעיות ויסות.
ענבל פרג
פסיכותרפיסטית גופנית הוליסטית.
יוזמת ופעילה בפרויקטים חברתיים בקהילה.
ניהלה בעבר תוכניות "אם לאם" בערים ראשל"צ ורחובות.
כיום סופרוויז'רית לנשות מקצוע בתחום הריון ולידה.
לומדת לתואר שני בממשל ומדיניות ציבורית, מתעניינת במחקר יישומי.
זיווה דקל
נשואה, אימא לשלושה ילדים וסבתא לשלושה נכדים. בעלת תואר ראשון בגיאוגרפיה ותואר שני ביהדות. עובדת בשנים האחרונות באקדמיה הלאומית הישראלית למדעים. במשך כעשרים שנים התנדבה בתכנית 'אם לאם', לוותה ותמכה באימהות רבות במסגרת התכנית.
תמי ( תמר ) הס
אמא לשתי בנות יערה וליבי וסבתא ל-6 נכדים ונכדה אחת.
במקצועי פיזיותרפיסטית התפתחותית, עסקתי במשך ארבעה עשורים בטיפול בילדים עם צרכים מיוחדים בכל הגילאים. התמחיתי בכל הקשור להתפתחותם של ילדים ובקידום התפתחותם של ילדים בעלי מגבלות ולקויות .
רכזתי צוותים מקצועיים בעבודה במכון להתפתחות הילד.
בעלת תואר שני בשיטות מחקר ואפידמיולוגיה בביה"ס לבריאות הציבור בהדסה והאוניברסיטה העברית בירושלים.
כגמלאית סיימתי לימודי תואר שני בלימודי מחשבת ישראל ולימודי ארץ ישראל במכון שכטר.
נהנית מזה שנים מספר להתנדב בארגון אם לאם, ללוות אמהות לאחר לידה, מרגישה תורמת ונתרמת.